4 Tempat Yang Wajib Anda Lawati Bila Berada Di Paris

Home / Santai / 4 Tempat Yang Wajib Anda Lawati Bila Berada Di Paris

Dengan begitu banyak untuk dilihat dan dilakukan di Paris, ia sukar untuk merapatkan ke bawah kepada keperluan sementara masih mempunyai pengalaman itulah keseimbangan yang baik semua bandar tawarkan. Kami telah memilih crème de la crème bandar-beberapa tempat-tempat yang terkenal, yang lain dari jalan-to dipukul membantu anda merancang hujung minggu yang panjang, perjalanan yang lebih lama, atau bahkan beberapa lawatan anda yang seterusnya.

Yang paling penting, apa yang disenaraikan di sini membentuk le vrai Paris, dan pasti untuk menyediakan yang tidak dapat dilupakan dan sahih-pengalaman.

the-orsay-l

1. Musee d’Orsay

Ditempatkan di bawah satu bumbung yang melambung tinggi salah satu lama stesen keretapi Beaux-Arts besar di Paris, galeri indah ini pada baru-baru ini telah diubahsuai dan kini Musée d’Orsay mengandungi koleksi terbesar di dunia bagi karya-karya Impressionist oleh orang-orang seperti Cézanne, Monet, Manet, Van Gogh, Degas, Gaugin, dan lain-lain lagi.

rodin6221webi-1385471

2. Musee Rodin

Sebagai studio pemahat yang besar, rumah besar mewah abad ke-18 ini adalah salah satu muzium yang paling indah di Paris dan mengandungi lebih daripada 6,000 arca Rodin, termasuk karya-karya yang besar The Thinker, Kiss The, The burghers Calais, dan The Gates of Hell, bersama-sama dengan 8,000 lukisan dan gouaches.

grand-hotel-du-palais-garde

3.Palais-Royal Gardens

Jauh dari bunyi hiruk-pikuk, taman-taman formal tenang dan kedai-kedai elegan terletak di belakang dinding sebuah istana abad ke-17 adalah syurga yang menarik dan salah satu rahsia terbaik disimpan di Paris. Setelah menjadi kota kerajaan, arked aman dan taman terawat daripada Palais-Royal dan kini merupakan rumah kepada pereka pewangi yang bertaraf dunia, Antiquaires dan butik pereka.

image_2628-flvcrop-768-5000

4. Fondation Louis Vuitton

Rising keluar dari Bois de Boulogne seperti kapal megah sukan kepuh layar kristal, kontemporari-art muzium Frank Gehry dan pusat kebudayaan adalah tambahan yang paling menawan untuk memulakan lawatan anda di Paris sejak pelancaran Pusat Pompidou pada tahun 1977.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *