5 Kawasan Penginapan Menarik Di Serata Malaysia

Home / Santai / 5 Kawasan Penginapan Menarik Di Serata Malaysia

Terasa seperti lari dari rutin harian anda? Mahu mempunyai percutian singkat dari bandar sesak? Ramai daripada kita mungkin berfikir bahawa gunung-ganang dan sungai-sungai seperti tabir “Lord of The Rings” hanya boleh wujud di luar negara: kebanyakan kita memiliki pendapat salah. Lawatan seterusnya telah berkumpul beberapa kawasan penginapan berlatarbelakangkan hutan menakjubkan untuk memberi nafas baru jiwa anda!

gs2-08

1. Sekeping Serendah

Diasaskan oleh Seksan Design, Sekeping Serendah terletak di Serendah Selangor, yang boleh dicapai dengan mudah kerana ia adalah sekitar 1 jam dari tengah-tengah Kuala Lumpur. Ia terdiri lebih daripada 10 jenis karya seni bina: 2 chalet yang diperbuat dari sepenuhnya kaca, 2 chalet kayu, chalet 2 berinspirasikan bekas dan 2 diperbuat daripada konkrit.

the-shorea

2. Shorea

Terletak di Jelebu, Negeri Sembilan, The Shorea adalah yang pasti chalet berkonsep butik. Pada masa ini sebanyak 4 chalet mewah di sini, masing-masing memiliki sepenuhnya kemudahan dapur individu. Sebuah dapur yang lebih besar dibina biasanya untuk perkongsian juga, oleh itu ini adalah salah satu daripada tempat bersantai yang membenarkan anda makan besar, sambil ditemani oleh pemandangan mistik yang luar biasa di sekitar anda!

417796297

3. The Dusun

Juga satu lagi tempat percutian bertaraf tinggi terletak di sini di Negeri Sembilan, The Dusun terdiri daripada 5 chalet, setiap datang dengan dalaman dan dibezakan unik reka bentuk luaran. Dari setiap dan setiap satu dari bangunan itu, anda akan dapat menikmati pemandangan yang indah dan menakjubkan alam semula jadi. Seramai 19 pengunjung dapat dimuatkan di dalam chalet yang terbesar di The Dusun.

awanmulan-4

4. Awan Mulan

Awanmulan terletak secara strategik di Jelebu, Negeri Sembilan. Ia secara luasnya dibina dengan 3 bilik besar dan 2 chalet bebas. Sebahagian menjangkakan jenis penginapan itu; lengkap dengan kolam renang yang dibina sedemikian rupa di mana tetamu akan merasakan seolah-olah mereka berenang di atas bukit.

img_1387-e1422378837492-1600x1067

5. Casabrina

Semasa anda menginap di Pusat Bandar, Raub Pahang terdapat salah satu daripada bandar-bandar kecil yang terdekat berhampiran Kuala Lumpur. tempat yang dikenali sebagai Casabrina adalah tempat percutian 6 bintang yang terletak di Raub, Pahang. Raub adalah lebih baik dikenali kerana hutan hujan di Pahang, (dan sudah tentu ia juga sedang terkenal dengan Durian semasa musim!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *