5 Makanan Jalanan Menarik Yang Harus Anda Cuba Di Manila

Home / Gaya Hidup / 5 Makanan Jalanan Menarik Yang Harus Anda Cuba Di Manila

Apabila Di Manila, atau di mana-mana bandar, rasa sebenar dan watak-tempat kejadian yang boleh dilihat di jalan-jalan; daripada pihak-pihak jalan, penjaja, lalu lintas dan yang paling penting, makanan jalanan!

Anda akan hanya benar-benar mencari intipati sebenar sebuah bandar dengan yang baru muncul diri dalam budaya dan cuba adat pelik, gila dan seringkali berasa ia seolah-olah-menjijikkan. Bak kata pepatah, “Kalau anda berada di Rome, lakukan sebagai orang-orang Rom lakukan …” begitu juga jika ana di Manila …

dirty ice cream

1. Dirty Ice Cream

OK, jadi Dirty Ice Cream bukan “kotor.” Ia hanya dipanggil itu sebagai ungkapan yang berpunca daripada penampilan luar kereta-kereta jalan biasanya yang masuk ke dalam kawasan. Setelah mengembara jarak yang sangat jauh dengan berjalan kaki, penjaja, sering tanpa sarung tangan, sabun atau pembersih tangan, akan mengaut ais krim ini sambil melayan kesejukannya. Walaupun penampilan mereka begini, kewujudan ais krim ini membawa kelegaan yang paling manis untuk hari yang panas di kawasan tropika.

banana-que

2. Pisang-Que atau pisang-Q

Yang ini adalah makanan jalanan yang sangat popular Filipina yang sering dihidangkan sebagai “Mirenda,” yang bermakna “makanan ringan.” Ini adalah pisang tempatan, yang dikenali sebagai “saba”, “digoreng” dalam salutan gula yang dileburkan dan kemudian mencucuk dengan kayu untuk melihat seperti BBQ yang biasa anda nikmati. . Pisang-Ques adalah salah satu hidangan manis untuk hari petang yang malas.

3f29435b0fc0b5889cb0b01f40a3529a

3. Betamax

Dipanggil sedemikian kerana jenis bentuk kotak, sama dengan sekolah lama pita Betamax (jika anda benar-benar muda, hanya tahu bahawa Betamax adalah apa yang datang sebelum iPod, DVD, CD, Cakera Laser dan VHS pita), sebuah Betamax adalah sebenarnya…. baik …., ini mungkin bunyi benar-benar menjijikkan tetapi saya memberi jaminan kepada anda ia bukan yang buruk. Bagaimanapun, yang Betamax sebenarnya slanga untuk darah ayam panggang.

img_3418

4. Buko

Pada masa kini, anda akan melihat selebriti dan Rockstars berjalan di sekitar dengan cawan mereka jus kelapa kerana ia digelar kegilaan minuman kesihatan yang baru kerana ia berkarbohidrat rendah, baik untuk buah pinggang anda dan faedah lain. Tetapi sebelum ini senarai A celebs turut mencadangkan mengenai perkara ini, kita rakyat biasa telah menghirup ini terus daripada tempurung kelapa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *