5 Perkara Yang Anda Boleh Lakukan Secara Percuma Di Kuala Lumpur

Home / Gaya Hidup / 5 Perkara Yang Anda Boleh Lakukan Secara Percuma Di Kuala Lumpur

Anda sudah berada di Kuala Lumpur. Tetapi anda hanya menghabiskan sebahagian besar wang anda di sini dengan membeli-belah dan makanan. Terperangkap untuk perkara-perkara lain yang anda mahu lakukan namun wang anda makin kering? Kami mempunyai idea yang hebat di sini dan mengambil keputusan untuk berkongsi dengan anda supaya anda boleh menyemak apa yang anda boleh lakukan secara percuma dengan keluarga di KL.

ping pong

1. Ping Pong Di Avenue K

Bagaimana pula dengan peluang untuk membasahkan diri dengan peluh ketika berada di kawasan yang sejuk dan tertutup! Dapatkan keluarga anda dan bergerak ke tingkat tiga kompleks membeli-belah Avenue K untuk mencari aktiviti yang percuma seperti perlawanan ping pong. Pemukul dan bola boleh didapati secara terus di kaunter maklumat di atrium tingkat bawah.

Alamat: 156, Jalan Ampang, Kampung Baru, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

muzium seni

2. Hujung Minggu Di Muzium Seni Islam Antarabangsa

Setiap hujung minggu, Islam Muzium Seni Malaysia (IAMM) menganjurkan banyak bengkel berkaitan dengan seni dan kraf untuk kanak-kanak. Terbuka kepada kanak-kanak yang berusia antara empat dan 12 tahun, setiap bengkel berikut memiliki satu set tema yang berbeza dan bermula dengan sesi bercerita hanya untuk mencetuskan imaginasi anak anda.

Alamat: Jalan Lembah Perdana, 50480 Kuala Lumpur, 50480, Malaysia

taman klcc

3. Berjalan Di Taman Bandar

Terdapat banyak tempat menarik seperti taman menghijau boleh didapati di Malaysia dan kebanyakan mereka menawarkan perkara yang boleh untuk dilakukan secara percuma. Bergerak ke Taman KLCC dengan segera dan berenang di kolam renang kanak-kanak ‘atau naik bermain di taman permainan yang disediakan. Sebagai alternatif, anda juga boleh menuju ke Taman Tasik Titiwangsa di mana terdapat banyak perkara yang perlu pengalaman.

Alamat: 6, Lorong Titiwangsa, 53200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

royal selangor

4. Melawat Royal Selangor

Anda tidak boleh menahan peluang untuk menyertai lawatan dipandu secara percuma ke Pusat Pelawat Royal Selangor yang tidak lama lagi akan membawa anda melalui sejarah Royal Selangor dan muzium serta menerangkan kepada anda proses rumit pembuatan pewter. Tangkap beberapa gambar semasa anda berada di Dewan Frames sebagai cenderahati.

Alamat: Jalan Usahawan 6, Setapak Jaya, 53300, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

eko kl

5. Mengikuti Aliran Semulajadi Di Hutan Eko KL

Sebelum ini yang dikenali sebagai Hutan Simpan Bukit Nanas, Hutan Eco Park KL baru-baru ini dibangunkan semula dengan wajah baru dengan jenama tarikan baru yang diadunkan bersama. Beberapa tarikan yang anda mungkin perasan ketika di sini termasuk laluan alam semula jadi, taman herba, kanopi pejalan kaki dan galeri produk kayu. Melarikan diri dari bandar yang sibuk iaitu KL dan pulih dalam perkara yang sebenar.

Alamat: Hutan Lipur Bukit Nanas, Jalan Raja Chulan, Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *