5 Tempat Menarik Untuk Anda Bercuti Bersama Keluarga Di Malaysia

Home / Gaya Hidup / 5 Tempat Menarik Untuk Anda Bercuti Bersama Keluarga Di Malaysia

Ia adalah masa yang tepat untuk anda melupakan tentang membawa tiket pasport dan penerbangan anda. Anda juga mungkin boleh melupakan tentang keindahan Paris dan Hollywood kerana jika anda benar-benar mencari percutian yang benar-benar santai, kita katakan bahawa sama sekali tidak ada tempat yang lebih baik daripada tanahair kita sendiri di Malaysia.

Kami telah menyenaraikan pelbagai tempat-tempat yang menarik untuk bersantai di dalam negara di mana anda boleh berehat untuk beberapa hari.

Berikut adalah beberapa kawasan percutian yang mempesonakan yang ingin kami syorkan untuk anda:

villa samadhi

1. Villa Samadhi

Walaupun kira-kira 10 minit dari tengah-tengah KL, kediaman vila ini adalah sama dengan percutian yang selesa dalam tempat percutian, di mana privasi maksimum dan keselesaan anda adalah dijamin. Sungguh sesuai terutama sekali untuk pasangan pengantin baru, beberapa bilik turut datang bersama-sama dengan dapur moden, taman peribadi dan juga jakuzi peribadi!

Alamat: Persiaran Madge, 55000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

sekeping serendah

2. Sekeping Serendah Retreat

Dua perkataan dengan boleh menggambarkan ia – rumah kaca. Jika anda sedang mencari sesuatu kelainan untuk hujung minggu anda, tempat ini mungkin menjadi tempat percutian yang sesuai untuk anda. Terletak di dalam 5 ekar hutan hujan tropika, akhirnya, anda boleh berhubung dengan alam semula jadi dan dengan santai menikmati kedamaian dan ketenangan. Ia amat disyorkan untuk segolongan dari mereka malah terdapat juga lubang BBQ dan kolam renang!

Alamat: N3.368050 E101.631150, Malaysia

artisan loft

3. Calanthe Artisan Loft

Cepat! Pek rakan-rakan anda dan mari kita muatkan mereka ke dalam kereta untuk perjalanan kenangan kenangan yang hebat untuk ke Melaka kerana kita sudah menjumpai persembunyian yang cukup manis untuk anda tinggal! Konsep rumah kreatif seperti yang anda mahu panggil iaia dipanggil sedemikian dengan hiasan yang cukup unik dan indah.

Alamat: Jalan Tun Tan Cheng Lock, 75200 Melaka, Malaysia

mansion macalister

4. Macalister Mansion

Anda sudah bersedia untuk dilayan seperti Permaisuri? Itu adalah apa yang anda akan rasa apabila anda mendaftar masuk ke destinasi ultra-luxe ini yang telah direka berdasarkan rumah English. Semua 8 bilik di hotel butik ini yang tidak begitu banyak persamaan; setiap datang dengan ciri-ciri yg berbeza lebih dahulu sendiri dan karya seni untuk perlawanan tema individu. Mari kita katakan, anda mungkin akan lupa bahawa anda sebenarnya masih berada di negara yang sama.

Alamat: 228, Jalan Macalister, George Town, 11400 George Town, Pulau Pinang, Malaysia

banjaran

5. Banjaran Hotsprings Retreat

Suburkan kembali jiwa anda dengan mata air panas geoterma, air terjun, gua semula jadi; tempat syurga ini dilengkapi sepenuhnya dengan sumber-sumber yang anda perlu untuk merehatkan badan, minda dan jiwa kembali kepada alam yang damai. Terletak dengan baiknya di sebuah lembah dan yang sempurna dikelilingi oleh bukit batu kapur Paleozoic berusia 280 juta tahun lalu yang menjulang tinggi dan hutan hujan yang subur, ia boleh dikatakan tempat perlindungan hidupan sebenar untuk tetamu!

Alamat: 1 Persiaran Lagun Sunway 3, 31150 Ipoh, PK, Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *