5 Tempat Menarik Untuk Menyejukkan Diri Pada Musim Panas Ini

Home / Tips Menarik / 5 Tempat Menarik Untuk Menyejukkan Diri Pada Musim Panas Ini

Panas terik yang melanda Malaysia sekarang adalah masa yang amat menggalakkan untuk kita mendapatkan penghilang dahaga yang menyejukkan. Pada kali ini orang akan berduyun-duyun untuk datang ke sekitar gerai-gerai dan kafe hanya untuk menyejukkan diri mereka dengan minuman sejuk dan kopi ais.

Menghabiskan masa di dalam sebuah kafe berhawa dingin atau melepak di warung berdekatan masih boleh dipertimbangkan sekiranya mereka mempunyai sesuatu yang boleh menghilangkan dahaga mereka dan menyejukkan mereka semasa musim panas ini.

Semak beberapa tempat ini yang anda boleh pergi untuk menyejukkan dengan minuman mereka yang agak unik.

semangkuk batang benar

1. Semangkuk Batang Benar, Nilai

Jika anda tidak mendapat peluang untuk mencuba minum jus kelapa anda direct dari baldi, maka anda mesti terkejut. Di sini, air kelapa itu disediakan segar dari baldi ditambah dengan laici dan limau yang akan memberi anda penghilang dahaga dengan kejutan rasa yang berbeza. Di samping itu, cendol kegemaran anda juga dibubuh ais krim di atasnya dan dihidang dalam tempurung kelapa.

Alamat: 3265, Kawasan Perindustrian Nilai, 71800 Nilai, Negeri Sembilan, Malaysia

big mouth republic

2. Big Mouth Republic, Sungai Petani

Adakah anda peminat jus yang dihidangkan dalam gelas besar? Maka ini adalah tempat yang tepat untuk anda! Dapatkan fantasi utama penghilang dahaga anda di tempat ini dalam saiz maksimum. Jus yang terdiri daripada buah-buahan yang berbeza dan campuran boleh dipesan di sini dan disediakan dalam saiz besar untuk anda selesaikan semuanya ketika ini!

Alamat: C-123, Lorong 10, Taman Sejati Indah, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia

ice bucket

3. Ice Bucket Shah Alam

Adakah anda gila tentang pencuci mulut sejuk berais? Ais krim adalah pencuci mulut yang biasanya terbaik terutamanya semasa panas terik ini dan anda tidak akan mendapatkannya sebesar sini di tempat lain. Semak pelbagai jenis pencuci mulut ais krim yang mereka ada dan melihat saiz yang mereka tawarkan! Bagaimana murah hati mereka yang menyediakan sajian di sini?

Alamat: 1, Jalan Akuatik 13/64, Persiaran Akuatik, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia

milkissimo

4. Milkissimo Kuala Lumpur

Adakah anda ingin cuba barangan sejuk lain daripada yang lain semasa musim panas ini? Siapakah yang inginkan sesuatu sebagai perubahan? Well, gelato mungkin menjadi pilihan yang baik untuk memulakan hari anda yang panas. Ini pencuci mulut yang merebut perhatian semua orang kerana cara mereka dipaparkan. Malahan mereka juga kadang-kadang disediakan bersama wafel.

Alamat: GF-31, Tingkat Bawah, Da: Men Shopping Mall, Persiaran Kewajipan, USJ 1, Subang, Selangor

tea code

5. Tea Code Cafe, Taman Maluri

Adakah anda bosan dengan penghilang dahaga biasa anda yang kebiasaannya terdiri daripada minuman dalam tin dan buah-buahan jus? Maka mengapa tidak menuju ke Tea Kod Café untuk suasana minum teh yang luar biasa pada lewat malam yang juga termasuk beberapa minuman khas seperti susu kocak dan minuman ais dicampur untuk menyejukkan anda di luar pada waktu malam yang hangat sebelum anda menuju ke rumah anda dan tertidur.

Alamat: G22, Amaya Maluri, Jalan Jejaka 2, Taman Maluri, Kuala Lumpur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *